Werken in het buitenland

Keuzehulp bij werken in het buitenland

  • Het kiezen van je bestemming voor (tijdelijk) werk in het buitenland kan een lastige keuze zijn. Verschillende factoren hebben invloed op je keuze voor een bepaalde bestemming. Onder andere het beeld dat je vooraf van een bepaalde plek hebt of de ervaringen en meningen van anderen. Ook met het klimaat in de periode dat je wilt gaan, het landschap, de taal, de cultuur en de manier van leven kun je rekening houden. Maar ook praktische zaken als budget, kosten van vervoer, veiligheidsaspecten (en je eigen interpretatie daarvan) spelen mee. Naar het landenoverzicht
  • Bedenk goed wat je motivatie is om naar het buitenland te gaan. Je eigen motivatie heeft invloed op je zoektocht, de keuzes die je maakt en de uiteindelijke baan die je vindt. Het is voor jezelf en de mensen in je omgeving fijn om een open houding te hebben en klaar te staan voor de lokale bevolking. Ook als je gaat om de wereld te verbeteren, moet je goed bedenken dat je niet alle problemen op korte termijn kan oplossen.
  • Wanneer je betaald werk wilt doen in het buitenland dan zijn er in de wereld voldoende mogelijkheden. Wellicht dat je niet op de locatie terechtkomt waar je heen zou willen of dat het werk niet van het niveau is dat je gewend bent. Maar als je flexibel bent in je werkzaamheden en het soms ziet als opstapje naar andere banen via lokale contacten, dan doe je een prima werkervaring op. In de meeste gevallen kun je goed in je onderhoud voorzien.
  • JoHo startpagina voor voorbereiden op (betaald) werken in het buitenland

Functies voor werken in het buitenland

Bezoek Joho.org voor de skills en competenties die komen kijken bij de diverse functies die je in het buitenland kunt uitvoeren als Nederlander, voor stage, werk of vrijwilligerswerk

Sectoren voor banen in het buitenland

Vacatures werken in het buitenland per sector. Per sector verschilt ook de beschikbaarheid van seizoenswerk, tijdelijk werk of juist de mogelijkheid tot het vinden van een vaste baan in het buitenland.